Kako prikazati srodne članke na WordPress stranici sa thumb slikama?

Nekoliko je dobrih razloga zašto dodati na kraju svoj članka linkove prema srodnim to jest tematskih povezanim člancima, također postoji mišljenje kako treba izbjegavati stavljanje povezanih “related” linkova. Glavne dobre strane postavljanja nekolicine linkova na vrh ili obično na dno samog članka je da čitatelju kad dođe do kraja teksta skrenete pozornost na još koji članak slične tematike i zadržite ga na stranici. Također dobro je zbog internog linkanja same stranice to jest bloga. Jedina loša strana koja mi trenutno pada na pamet bila bi ta da čitatelja preusmjerite na neki drugi članak prije nego je razmislio o samom članku i možda se odlučio ostaviti komentar. Hoćete li staviti povezane “related” linkove na vaš blog ostaje na vama, a ja sam se potrudio donijeti nekoliko dodataka koji bi vam ovaj posao znatno mogli olakšati. Kao što znate postoji puno raznih pluginova za ovu namjenu, krenut ćemo od dodataka za WordPress koji vam nude mogućnost dodavanja related sadržaja s thumb sličicom pored samog linka.

Outbrain – related link widgets

Outbrain.com nam nudi kreiranje srodih članaka s thumb sličicom. Sve što trebamo napraviti je otići na Outbrain stranicu, registrirati se i preuzeti wp-outbrain plugin kojeg dodajemo na svoju WordPress stranicu ili blog, upišemo potvrdni kod i tada počinje stvaranje sličica na Outbrain serveru. Kroz desetak minuta sve je spremno, odlazimo nazad na stranicu i logiramo se kako bi odredili neke osnovne postavke koje želimo.

Također možemo dodati i rejting sistem za svaki članak, prikazati najpopularnije članke u sidebaru itd.. Sve sličice se nalaze van našeg servera tako da štedimo prostor na disku i promet, ali što ako se jednom outbrain ugasi?

LinkWithin – related post with thumbnails

Nećete naći LinkWithin.com u WordPress plugins repozitoriju. Morate ići na njihovu web stranicu i ispuniti obrazac koji će konfigurirati plugin i tada ga preuzeti na svoje računalo. LinkWithin koristi svoj server za indeksiranje sadržaja vašeg bloga jednako kao i Outbrain, dakle sličice se fizički nalaze na njihovom serveru.

Ako ipak želite prikazivati povezane članke s thumb sličicama koje će biti na vašem serveru možete izabrati nešto s liste WordPress dodataka koji bi vam mogli biti od koristi:

Related Posts Thumbnails – download
Wp-Thumbie – download
nrelate Related Content – download
Best Related Posts – download
IGIT Related Posts With Thumb Image After Posts – download
Yet Another Related Posts Plugin – download
WordPress Related Posts – download

Made with ❤ exdizajn.com