Kako do najboljeg kuhinjskog sudopera?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Perilice posuđa danas su sastavni dio gotovo svakog kućanstva. Pa ipak, neovisno o tome što ćemo iza njihovih vrata zakloniti hrpu prljava suđa, kuhinjski sudoperi time nimalo nisu izgubili na svojem značaju. Jer ne samo da nam služe za odlaganje i pranje tog istog posuđa već je i bez toga neophodan i obvezan dio svake kuhinje jer i bez suđa ćemo u njemu nešto morati isplahnuti ili oprati.

Upravo iz tog razloga sve veća pažnja posvećuje se njihovu dizajnu pa se vrlo lako mogu pronaći kuhinjski sudoperi koji će se ne samo svojim izgledom već i materijalom od kojeg su izrađeni, savršeno uklapati u baš svaku kuhinju.

Ovisno o prostoru koji vam to dozvoljava možete pronaći jednostruke ili pak dvostruke modele koji sa sobom mogu uključivati i dio za odlaganje primjerice opranog suđa ili njegova stalka. Pored klasičnih modela od nehrđajućeg čelika na raspolaganju imamo i sudopere izrađene od granita, kao i keramičke varijante.

A osim materijala i mogućnost ugradnje također je višestruka jer osim klasičnog nasadnog sudopera sve češće su i njegove ugradbene varijante među kojima možete birati čak nekoliko načina ugradnje, od klasično usadnih sve do površinsko ili potpuno usadnih modela koji će se savršeno uklapati u element vaše kuhinje ne odskačući time pretjerano od postojeće radne plohe. Retro štih može se postići keramičkim sudoperima koje će na istoj plohi izdignuto stajati poput mala korita, dok se malim kuhinjama doskočilo ne samo izradom mini sudopera već i njegova kutnog modela.

Kako biste odabrali najbolje za sebe imajte na umu da će, s godinama neizbježne, tragove kamenca najlakše biti ukloniti sa modela od nehrđajućeg čelika ili pak keramike dok će granitni svoj luksuzni izgled pa i visoku cijenu naplatiti i nešto revnijim i redovitijim čišćenjem osobito u svojim tamnijim varijantama, a pažnju treba obratiti i na sredstva za čišćenje.

izvor: https://www.jeftinije.hr/L3/1711/namjestaj/kuhinje/kuhinjski-sudoperi