Kada koristiti besplatan web predložak?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Za početnika izrada web stranice može biti jako naporan i težak posao, ali i zanimljiv s druge strane ako ga sebi olakšate. Ako želite sami napraviti svoju Internet stranicu a nikada prije niste dolazili u kontakt s tim, ako vam je potrebna standardna web stranica sa prilagodljivim sadržajem onda najbolje rješenje je da si olakšate posao tako što ćete koristiti gotov materijal, to jest besplatan web podložak, uz mogućnosti oblikovanja u rasponu od standardnih do profesionalnih, pa čak i umjetnički. Web predlošci su jednostavni za preuzimanje, editiranje i stavljanje u upotrebu. Može se koristiti kao osnova za brzu izradu jednostavnih web stranica. Većina web predložaka su prilagodljivi i spremni za trenutno preuzimanje. Stalno slušate o nekim HTML, php i dr. kodovima i sigurni sta da bez znanja toga sve pada uvodu ali to nije istina jer uz pomoć mnogih HTML editora izrada weba može biti jednostavna i zabavna.

Istina da je za izradu weba potrebna edukacija, učenje svih tih silnih kodova i izraditi stranicu od početka do kraja korak po korak uzima jako puno vremena, zato vi kao početnik možete koristiti besplatan web podložak, u html editoru izmijeniti tekst, slike, navigaciju i dr. te završiti svoju statičnu web stranicu u nekoliko dana. Postoje mnogi besplatni predlošci, kvalitetnog dizajna i jednostavne upotrebe koje možete besplatno skinuti na svoje računalo. Oni se najčešće nalaze u .zip i u njemu sve što je potrebno za vaš novi web. (index.html, images, styles, css i dr.). Možete izabrati jedan od besplatnih CMS sistema (Joomla, Drupal, WordPress i dr.) i završiti svoju prvu stranicu brzo i jednostavno. Također ti besplatni web predlošci uštedjet će također i vaš novac. Web dizajneri uzimaju pozamašne sume novca za izradu weba, ali moramo uzeti u obzir da je to originalni dizajn za razliku od besplatnih podložaka. Pa na vama je da odlučite. Ako ste početnik moj savjet vam je da koristite template, uštedite novac, naučite i savladate znanje HTML i drugih zamršenih kodova, i na kraju sami sebi dizajnirate web stranicu sa vašim originalnim predložak koji ste vi dizajnirali, samo je pitanje koliko će vam mjeseci odnosno godina trebati da sve savladate kako treba.

Zaključak je da ukoliko radite nekakav web za zabavu, koristite predložak. Ukoliko trebate web stranicu za vaš biznis, javite se nama da vam pomognemo oko izrade web stranice koja je ogledalo vašeg poslovanja na webu.